Cabinet Psihologie Bucuresti-Sector 1

Cabinet Individual de Psihologie - Bîlba Anca Nicoleta

Cabinet Psihologie Bucuresti-Sector 1 reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Cabinet Psihologie Bucuresti-Sector 1: Cabinet Individual de Psihologie - Bîlba Anca Nicoleta.

cabinet psihologie sector 1

Despre Noi

Anca Bîlbă este psihoterapeut, Lector Universitar Doctor în cadrul Universității Andrei Șaguna din Constanța, Facultatea de Psihologie. 

A absolvit studiile universitare ale Universității Andrei Saguna în anul 2009, precum și studiile universitare de master (2011) în cadrul aceleași universități. 

Studiile doctorale au fost parcurse în cadrul Universității de Psihologie din București și au fost finalizate în anul 2018. 

Este membru în Colegiul Psihologilor din anul 2012, având competențe în psihologie clinică – evaluare și intervenție terapeutică la copii și adolescenți și psihoterapie integrativă.

Activitatea in domeniul psihologic:

In perioada 2006 – 2009 am urmat cursurile Facultatii de Psihologie din cadrul Universitatii Andrei Saguna – Constanta, Licentiat in 2009.
- 2008 – 2011 - Formare continua in Psihoterapie Integrativa
- 2009 – 2011 - Master in psihologie clinica si medicala – Universitatea Andrei Saguna – Constanta
- 2011- atestat de libera practica in specialitatile: psihologie clinica, psihoterapie integrativa si psihologie educationala, consiliere scolara si vocationala
Incepand din anul 2011 sunt psiholog in cadrul Centrului de Studii “Colibri” din Constanta
- 2012 am absolvit cursul de formare profesionala continua “Interventii terapeutice in recuperarea persoanelor cu tulburare de spectru autist”
( terapie ABA)
- 2012 am deschis Cabinetul Individual de Psihologie 

Este de asemenea membru al Asociației Americane de Hipoterapie din anul 2015.
În anul 2014-2015 a elaborat în cadrul Academiei Române, o lucrare de cercetare cu titlul ”Costuri și beneficii ale terapiei cu ajutorul calului”.

Activitatea in domeniul hipoterapiei:

In 2011 am absolvit un stagiu de practica de 2 saptamani de echitatie terapeut-pedagogica in Scoala Speciala din Sonnhalde Gempen , Elvetia.

Sonnhalde Gempen este un camin organizat de drept privat cu scoala, camin si ateliere, in care sunt insotiti aproximativ 170 de copii, tineri si adulti.

In 2012 am participat timp de 2 saptamani la proiectul “ Hipoterapia la Odivelas”, in Portugalia, unde am fost instruita in scopul pregatirii si a dresajului cailor pentru hipoterapie si am participat la sesiuni de hipoterapie si sesiuni terapeutice de echitatie pentru copii cu nevoi speciale, cu o gama larga de patologii, cum ar fi autism, sindrom Down, paralizii cerebrale, sindroame genetice.

In urma acestui stagiu am obtinut Certificatul de practica in Hipoterapie cat si in dresajul si antrenamentul cailor.

 In anul 2012 am infiintat, alaturi de psihologi, psihopedagogi si medici, Asociatia de Terapii Suportive “Hipoterapia”, in cadrul careia activez in prezet ca si terapeut in hipoterapie.

In 2013, in urma unui curs care a avut loc in Barcelona, Spania, am fost acreditata de Asociatia Americana de Hipoterapie (AHA).

In 2014 am absolvit cursul de hipoterapie al Asociatiei Americane de Hipoterapie (AHA) in New Mexico, fiind printre primii patru terapeuti din Europa care au aceasta specializare. Ulterior, am desfasurat un stagiu de specializare in domeniu, lucrand in clinica de recuperare Skyline Therapy din Alberqueque, New Mexico.

În perioada 2014- 2015 am redactat o lucrarea de cerectare în cadrul Academiei Romane, lucrare care a avut ca temă evaluarea costurilor si beneficiilor unui centru de hipoterapie. Această lucrare a cuprins un studiu de fezabilitate pentru pentrufunctionarea unei clinici de hipoterapie.

Incepând din anul 2013, pană in 2017, am fost înscrisă la Scoala Doctorală a Facultătii de Psihologie din cadrul Universității București, unde am avut ca temă de cercetare abordarea terapeutică cu ajutorul terapiei cu ajutorul calului in cazul copiiilor cu deficiente psihomotrice.

Practic terapia cu ajutorul cailor din anul 2010. 

Începând cu lucrarea de doctorat intitulată ”Terapia cu ajutorul calului ca metodă suportivă în afecțiunile psihomotorii”, a participat la numeroase conferințe din domeniul intervenției terapeutice, publicând articole pe această temă, cum ar fi Semnificația statistică a hipoterapiei în cazul copiilor cu dizabilități psihomotorii”(2018),”Promovarea activității fizice la copilul sedentar - Hipoterapia și copii cu dizabilități”, (2018), ”Terapia cu ajutorul calului ca metodă suportivă în afecţiunile psihomotorii: un studiu controlat pretest-posttest” (2018), ”Utilizarea instrumentului ABAS-II în evaluarea eficienței terapiei asistate de cai” (2018). 

In anul 2019, publică volumul ”Terapia cu ajutorul calului – Ghid pentru terapeuți” sub egida Editurii Fundației Andrei Șaguna din Constanța.

Hipoterapia - terapia cu ajutorul calului

hipoterapie bucuresti

hipoterapie sector 1

Este o forma de terapie mai putin practicata la noi in tara datorita efectelor benefice si a rezultatelor obtinute in diverse afectiuni.

Beneficiarii hipoterapiei pot fi asadar, copiii cu deteriorari senzoriale severe sau probleme neurologice (autism, ADHD, Sindrom Down), copiii cu dificultati perceptuale sau disfunctie de integrare senzoriala precum si copiii cu dizabilitati severe/profunde. Utilizatorii de scaun rulant care nu au activitate motorie grosiera pot deasemenea beneficia de hipoterapie.

Hipoterapia este indicata de asemeni in traumatisme cerebrale, scolioza, artrita, amputatii traumatice, sechele de poliomielita, distrofie musculara, scleroza multipla, accidente cerebrale si vasculare, hemi si paraplegii.

Psihologie - psihoterapie

 cabinet psihologie sector 6 In cabinetul nostru oferim servicii de psihoterapie individuala pentru copii, adolescenti, adulti, batrani, cuplu si familie, dar si psihoterapie de grup: grupuri de suport, de comunicare, de dezvoltare personala, workshop-uri si ateliere cu diverse teme avand ca scop autocunoasterea, imbunatatirea imaginii de sine, cresterea asertivitatii etc. Prezentam mai jos principalele tipuri de probleme pe categorii de varsta pe care le putem discuta in cabinetul nostru.

  Relatia dintre terapeut si client este o tema de actualitate in psihoterapie. Sunt studii care arata ca relatia terapeutica are o influenta de peste 50 % asupra rezultatelor psihoterapiei, celelalte aspecte care contribuie la o terapie eficienta tin de metoda si tehnicile aplicate, de personalitatea terapeutului, de personalitatea clientului si de maniera in care clientul se implica in terapie.

  De aceea primele sedinte de terapie se concentreaza, pe langa anamneza, pe construirea unei bune relatii intre terapeut si client. Ma refer la incredere, securitate si speranta. Formarea ca psihoterapeut presupune mult efort de pregatire si autocunoastere cu scopul imbunatatirii abilitatilor de relationare.

psihoterapie sector 6Psihoterapia consta intr-o serie de tehnici care au ca scop tratarea sanatatii mentale, emotionale, precum si unele afectiuni psihiatrice. Psihoterapia ajuta pacientul sa inteleaga care sunt factorii ce le determina starile si ii ajuta sa accepte punctele slabe, dar si cele forte. Daca oamenii isi pot identifica sentimentele si modalitatea in care percep viata, le este mai usor sa faca fata situatiilor dificile.

Psihoterapia este frecvent utilizata pentru problemele care se acumuleaza de-a lungul timpului. Aceasta functioneaza numai in cazul in care se construieste o relatie de incredere intre pacient si psihoterapeut. Tratamentul poate dura cateva luni sau chiar ani.

Care sunt beneficiile psihoterapiei?

  • Participarea la psihoterapie ofera o serie de beneficii pentru pacient
  • Capacitatea de a te intelege pe sine, proriile obiective si valori mai bine
  • Dezvoltarea abilitatilor de imbunatatire a relatiilor interumane
  • Depasirea anumitor probleme, precum tulburarea de alimentatie, depresia sau anxietatea

Servicii

1. Cabinet individual de psihologie Bilba Anca
Competente
Psihologie clinica, psihoterapie integrativa, psihologie educaționala
  • Psihoteraipe copii, adolescenti si adulti
  • evaluare clinica
  • grupuri de suport
  • terapie de cuplu
  • anxietate, depresie, fobii
2.  Centrul Hipoterapia
Recuperare copii cu dizabilități psiho-motrice
  • evaluare clinica si raport
  • terapie cognitiv-comportamnetala
  • terapie ABA
  • terapie ocupationala cu coordonare motorie
  • Art terapie
  • Grupuri de socializare
  • Terapie de grup
  • evaluarea situatiilor conflictuale din grupul de apartenenta
  • tehnici de interventie pentru cadrele didactice in situatii de criza
3. Asociatia de Terapii Suportive Hipoterapia
  • Terapie cu ajutorulu Calului Hipoterapie
  • Terapie de recuperare pentru copii  (TSA, ADHD, Sindrom Down, Alte sindroame genetice si intarzieri in dezvoltarea psiho-motrica)