Consiliere si psihoterapie Bucuresti

Consiliere si psihoterapie Bucuresti

Consiliere si psihoterapie BucurestiPsihoterapia reprezinta folosirea metodelor psihologice, in special atunci cand se bazeaza pe o interactiune personala regulata, pentru a ajuta o persoana sa se schimbe si sa depaseasca problemele in modurile dorite. Psihoterapia isi propune sa imbunatateasca bunastarea individuala si sanatatea mintala, sa rezolve sau sa atenueze comportamentele, credintele, gandurile sau emotiile, si sa imbunatateasca relatiile si aptitudinile sociale. Anumite psihoterapii sunt considerate bazate pe dovezi pentru tratarea unor tulburari mentale diagnosticate. Noi va recomandam consiliere psihoterapie Bucuresti.

Cabinet consiliere psihoterapie Bucuresti

Exista peste o mie de tehnici de psihoterapie diferite, unele fiind variatii minore, in timp ce altele se bazeaza pe conceptii diferite de psihologie, etica (cum sa traiasca) sau tehnice. Cele mai multe implica intalniri unu-la-unu, intre client si terapeut, dar unele sunt efectuate cu grupuri, inclusiv familii. Psihoterapeutii pot fi profesionisti in domeniul sanatatii mintale, cum ar fi psihiatrii, psihologii, asistentii sociali clinici sau persoane care se ocupa de planning si terapeutii de familie. Psihoterapeutii pot, de asemenea, proveni dintr-o varietate de alte medii si, in functie de jurisdictie, pot fi reglementati din punct de vedere juridic, reglementati voluntar sau nereglementati.

Asociatia Americana de Psihologie a adoptat o rezolutie privind eficacitatea psihoterapiei in 2012 pe baza unei definitii elaborate de John C. Norcross: "Psihoterapia este aplicarea informata si intentionata a metodelor clinice si atitudinilor interpersonale derivate din principiile psihologice stabilite pentru a ajuta oamenii sa-si modifice comportamentele, cognitiile, emotiile si / sau alte caracteristici personale in directiile pe care participantii le considera de dorit. "

Unele definitii ale suprapunerii consilierii cu psihoterapia (in special abordarile ne-directionate catre client) sau consilierea se pot referi la indrumari pentru problemele de zi cu zi din anumite domenii, de obicei pentru durate mai scurte, cu o atentie mai putin medicala. Somatoterapia se refera la folosirea unor schimbari fizice ca leziuni si boli, iar socioterapia pentru folosirea mediului social al unei persoane pentru a face schimbari terapeutice.  Psihoterapia poate aborda spiritualitatea ca parte a vietii mintale, iar unele forme deriva din filosofiile spirituale, dar practicile bazate pe tratarea spiritualului ca dimensiune separata nu ar fi neaparat considerate psihoterapie.

Din punct de vedere istoric, psihoterapia a insemnat uneori metode "interpretativa" (adica freudian), si anume psihanaliza, spre deosebire de alte metode de tratare a tulburarilor psihiatrice, cum ar fi modificarea comportamentului.

Psihoterapia este deseori numita "terapie de vorbire", in special pentru o audienta generala, desi nu toate formele de psihoterapie se bazeaza pe comunicarea verbala. Copiii sau adultii care nu se angajeaza in comunicarea verbala (sau nu in mod obisnuit) nu sunt exclusi din psihoterapie. Intr-adevar, unele tipuri sunt concepute pentru astfel de cazuri. Psihoterapeutii pot fi profesionisti in domeniul sanatatii mintale, profesionisti din alte medii instruiti intr-o terapie specifica sau, in unele cazuri, neprofesionisti. Psihiatrii sunt instruiti mai intai ca medici. Ca atare, ei pot prescrie medicamente pe baza de prescriptie medicala. Specializarea de formare psihiatrica incepe dupa scoala medicala in rezidentele psihiatrice. Psihologii clinici au diplome de doctorat specializate in psihologie cu componente clinice si de cercetare. Asistentii medicali din domeniul asistentei medicale sociale, de sanatate mintala si de dizabilitate intelectuala pot avea pregatire specializata si experienta practica in psihoterapie. Multe programe de formare si setari institutionale sunt multi-profesionale. In majoritatea tarilor, profesionistii care efectueaza activitati psihoterapeutice specializate necesita, de asemenea, un program de formare continua dupa gradul de baza.